De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Når du skal markedsføre din virksomhed og dine produkter på internettet, handler det i høj grad om at gøre din forretning så let at finde som overhovedet muligt. De fleste køb starter i den ene eller anden forstand med en Google-søgning, og her er det vigtigt, at du har brugt de rigtige søgeord, når du har optimeret din hjemmeside.

Vælg de mest relevante keywords med højeste volume

Hvordan vælger du egentlig dine keywords? Alt for mange bruger deres faglige knowhow inden for den specifikke branche, de opererer indenfor, til at definere deres søgeord, men vær varsom med denne fremgangsmåde – det kan ende med, at du vælger de rigtige termer og udtryk for dit produkt, men det er ikke sikkert, at dem, der søger, bruger de samme udtryk.

Det klassiske eksempel er, at faglærte VVS’ere kalder en vandhane for et ‘armatur’, hvilket er den korrekte betegnelse – problemet er bare, at dem, der ønsker at købe en vandhane over nettet, ikke søger på ‘armatur’, men derimod ‘vandhane’. Derfor vil der være flest søgninger på ‘vandhane’, hvorfor det bedst kan betale sig at optimere sin landingsside til at blive fundet på denne søgning.

Brug Google Trends til sammenligning

Et andet eksempel er søgningen ‘gokart til børn‘ sammenlignet med søgningen ‘mooncar’, der må antages at være den korrekte betegnelse for en gokart med pedaler, der egner sig til børn. Herunder ses sammenligningen hos Google Trends:

Det er en god idé at anvende Google Trends, hvis du er i tvivl. Det er det, fordi du derved kan be- eller afkræfte din tvivl, således du ikke baserer din søgeoptimering på gisninger. Den specifikke søgning på gokart til børn vs mooncar kan ses, hvis du klikker her.

Er du stadig i tvivl, kan du kontakte et professionelt søgebureau, hvilket også kan være en god idé, hvis du ønsker inputs til, hvilke søgeord du skal optimere din side til at blive fundet på.