De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Går du og overvejer om du skal annoncere på podcasts, så er denne annonce præcis til dig. Podcasts mediet vokser meget hurtigt i Danmark og det er derfor blevet en god mulighed for, at kunne markedsføre dig eller dine produkter. I USA er dette blevet en stor industri, som nogle virksomheder har haft stor gevinst af. Et eksempel er CMS systemet Squarespace, som har oplevet en ekstrem vækst efter at de er begyndt at markedsføre på de rigtige podcasts.

Hvem bør annoncere på podcasts?

Det store spørgsmål er så om det er alle der bør markedsføre sig via Podcasts? Det korte svar er nej. Det er langt fra alle alle virksomheder der vil få gevinst af at markedsføre sig via en podcast, men der er nogle virksomhedskategorier som vil få ekstrem stor gevinst af dette. En hovedregel vil være at hvis din virksomhed ikke er online, skal du ikke lave markedsføring via podcast. Til gengæld vil stort set alle online virksomheder kunne få noget ud af podcast mediet. Hvis du har en webshop eller et Saas produkt, vil du kunne ramme din målgruppe via podcast mediet. Der er forskellige måder at markedsføre sig via podcast mediet. Den mest normale er at man for en form for annonce in midt i podcasten, lidt ligesom man gør i radiobranchen. Det er dog efter bedre og mere personlige annoncer end det er i radio. En anden måde kan være en fra din virksomhed bliver gæst i en podcast og derigennem får vist at i er eksperter på det område. Den sidste mulighed er at du eller din virksomhed kan starte sin egen podcast og derigennem markedsføre virksomheden.

Bør du selv starte en podcast?

Det er svært at sige hvilke virksomheder der bør starte sin egen podcast. Der er både eksempler på virksomheder der har haft stor succes med dette, men også nogle der har haft dårlig erfaring med dette. En af de vigtigste ting en virksomhed skal tænke på at mennesker vil interagere med andre mennesker og det bør derfor være en person eller to personer som har podcasten. De virksomheder der fejler med dette, er ofte fordi de tror at folk gider følge deres virksomhed, men det er det forkerte mindset. Det er nemlig menneskene i podcasten, som lytterne gerne vil følge. Så har du ikke den rigtige person til dette job, bør du ikke starte en podcast.

Sådan annoncerer du bedst på podcasts!

Hvis du overvejer at annoncere vi podcast, er der nogle små tricks som du bør tænke på. Det er vigtigt at det er værten på showet som læser annoncen op, da det er ham/hun som lytterne stoler på. En podcast annonce virker også meget bedre, hvis du giver en rabat eller gave til dem der kommer fra den podcast. Det kan derfor give mening at tilbyde en speciel rabatkode til lytterne, det vil samtidig også hjælpe dig med at se hvad du får ud af annoncen. Mit sidste råd er at du lytter til nogle af de store Amerikanske podcast og får inspiration derfra. Jeg kan anbefale at bruge podcastguiden.dk, hvor du kan finde kan finde lister med de bedste podcast. Jeg håber at du får held med annonceringen via podcast.