De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

At lave ny hjemmeside er ofte ikke noget problem. Problemet kan være at få Google til at forstå at der er kommet nyt indhold og at strukturen måske er anderslede. Der findes et par ting som man bør overveje og huske på, i forbindelse med at lave en ny hjemmeside. En af tingene er at skabe en god struktur over hjemmesiden, både i forhold til brugeren men også i forhold til Google. Den interne linkstruktur er et vigtigt element, og kan være en stor fordel for at opnå de bedste placeringer. Vi har kigget nærmere på hvad man skal være opmærksom på og hvordan man bedst muligt får indekseret sin side korrekt i Google.

Et HTML-sitemap er en guide over din hjemmeside som oftest er formateret som HTML-kode og dermed statisk kode. Det er en guide for både brugeren og for Google. Mange hjemmesider opretter automatisk et dynamisk sitemap som bliver opdateret, automatisk, når der ske ændringer. Typisk ligger sitemaps i .xml eller .aspx filer, afhængig af hvad hjemmesiden er lavet i.

Dynamiske sitemaps bruges ofte til at fortælle Google om hvilke sider som skal i index og hvordan de skal tilgås. Du kan manuelt indsende sitemaps til Google, via Google Search Console, hvor der også er mulighed for at se sidens tilstand.

Link til siden, for at få den indekseret hurtig

Det er dog ikke nok at indsende et sitemap, og så regne med at alle en websider bliver indekseret. En god idé er at linke eksternt til de vigtige sider, det kan være fra forskellige fora på nettet, eller forskellige profil sider. Google følger link og indekserer sider, igennem crawl. Når et nyt website skal indekseres, følger botten således de eksterne og interne links der måtte være til den pågældende side. Linkes der ikke til en side, vil Googlebot ikke blive præsenteret for siden og vil derfor have svært ved at indeksere den. Du kan også gen indsende siden til Googles netværk, og bede om

En hjemmeside, ved navn, haandvaerkernoeglen.dk, er en portal for håndværkere og personer som søger en håndværker. Siden har oprettet et html sitemap, som findes i bunden af siden, og tilmeldt sig diverse fora og profilsider, hvilket gør at nye sider, kommer i index hurtigt.