De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

“Julen varer længe, koster mange penge.” – sådan skrev Peter Faber tilbage i 1848 i teksten til Højt fra træets grønne top, han havde dog nok ikke forudset, hvordan forbruget ville se ud her 170 år efter, og hvordan der ville blive brugt milliarder på julegaver og alverdens julerelaterede produkter. I gennemsnit koster julen hver eneste indbygger omkring 1200 kroner om året, hvilket er mål i forhold til det beløb der bliver brugt ekstra i forhold til månederne resten af året. Her er der naturligvis nogen der trækker gevaldigt op, mens nogen trækker ned.

Det er i sær en rigtig dyr tid for børnefamilier, hvor børnene naturligvis skal have gaver, og langt fra altid har et videre begreb om omkostninger og hvad ting koster. Hvis forældrene gerne vil opfylde ønskerne, kan det således gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse, især hvis der ikke er blevet sparet op til det i løbet af året.

Højtid for lånebranchen

Det betyder naturligvis også ikke overraskende, at der står mange kreditselskaber og andre finansielle lånevirksomheder klar til at hjælpe dem, der mangler lidt for at få det hele til at hænge sammen. Det er måske derfor heller ikke så underligt, at der lige nu er rigtig mange reklamer og annoncer hvor det tilbydes, at man kan låne penge til alt mellem himmel og jord og først betale tilbage, når januar har meldt sin ankomst.

Pas på med gebyrer og renter

Mens langt de fleste hurtige forbrugslån koster en pæn som i renter, er der også nogle enkelte der vælger at tilbyde lån til meget lave eller ingen renter. At låne penge ud til folk er dog ikke filantropi, og der skal derfor naturligvis være et indtægtsgrundlag, så hvis der ikke er renter, er der en god chance for, at der er nogle høje gebyrer på. Du kan læse mere om lån her, hvor du også kan læse, hvad du skal holde øje med, hvis du overvejer at tage et lån.

Billigt hvis du betaler hurtigt

Det er typisk rimelig billigt at optage et forbrugslån, hvis man betaler det tilbage inden for en måned eller to. Altså hvis du lige står og mangler pengene i december, men har dem januar.  Er du derimod mange måneder om at betale dem, bliver der ved med at løbe renter på, og hvis de er, som de er flest, er de høje.

Det er med andre ord en rigtig god ide at overveje det nøje og undersøge betingelserne, og ikke bare følge reklamernes løfter og lave renter.