De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Det er rigtig hårdt arbejde at skulle lære mange sprog, og ofte har virksomheder heller ikke ressourcer til at ansætte sprogkyndige folk til alle deres internationale interessenter. Derfor vælger mange at benytte sig af oversættelsessoftware eller at outsource oversættelsesopgaverne. Dette er en rigtig god idé, da meget kommunikation kan gå tabt ved en dårlig oversættelse. Derfor er det især farligt at sætte sin lid til den populære tjeneste: Google translate. For selvom Google translate gradvist bliver bedre, så virker det slet ikke optimalt i en professionel sammenhæng. I stedet bør liden sættes til et professionelt oversættelsesbureau.  

Dårlig tekst skræmmer kunderne

Hvis man som virksomhed ønsker at udvide ens målgruppe til udover Danmarks grænser, så skal hjemmesiden selvfølgelig kunne findes på et andet sprog. Her skal oversættelsen klares optimalt, da en fejlagtig oversættelse kan skræmme mange kunder væk. Selvom det bare skal oversættes til engelsk, så bør man ikke undervurdere det. Et enkelt forkert komma kan nemlig ændre betydningen for en hel sætning. Derfor skal oversætteren være enormt dygtig, uanset hvilket sprog der skal oversættes til.

Kulturen er vigtig i kommunikationen

Sprog er ikke bare ord men også kultur. Forskellige lande kommunikerer på forskellige måder, og sætter derfor pris på forskellige slags tekster. Dette skal der især taget hensyn til, når en tekst skrives til en målgruppe med en anden kultur. Lande med maskuline værdier som fx USA, Tyskland og Kina foretrækker fx mere formelle tekster end de nordiske lande som har mere feminine værdier.

Det gælder alle tekster

For at en virksomhed skal fungere optimalt, skal der kommunikeres på mange forskellige måder. Al denne kommunikation skal være perfekt, uanset hvilket sprog det foregår på. Derfor skal både teksten på hjemmesiden, i salgsbrevene, i de forskellige mails osv. alle sammen oversættes til perfektion. I sidste ende vil et godt sprog kunne skabe mange nye kunder.