De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Er mængde af tekst kontra, mængden af kode, en vigtig rolle for SEO?

Det spørgsmål er der mange onlinemarkedsføringsbureauer som spørger sig selv om. Det korte svar er sådan set nej, men så alligevel ja. Det lyder mærkeligt, men i dette indlæg til vi give dig indsigt i at forstå hvordan det hænger sammen – læs med her.

Før i tiden var det en klar rankingsfaktor, men billedet ser anderledes ud i dag. I onlinemarkedsføring kaldes udtrykke “text-to-code ratio”, hvilket er den term du skal som der bliver omtalt på Google. Text-to-code ratio den procentvise andel af teksten i forhold til kode på siden, altså forholdet mellem tekst og kode. Når du skal have nyt website, er det vigtig at du fra start tager stilling til hvad siden skal omhandle. En god tommelfingerregel er at bruge så lidt kode som overhovedet muligt, når du udvikler dit website, da du på den måde opnår du det hurtigste og mest brugervenlige website.

Tekst eller kode i Googles øjne?

Brugeroplevelsen spiller en større og større rolle for SEO, og derfor kan mængden af kode, komme til at betyde en stor rolle. For meget kode i forhold til tekst, kan resultere i en langsom hjemmeside og dermed en dårlig brugeroplevelse. Jo kortere tid en bruger er på en underside, efter vedkommende klikker videre fra Google, betyder højere afvisningsprocent. Derfor kan siden over et stykke tid få en lavere CTR, som netop er en rankingfaktorer. Lagerhotellet Nettolager.dk, som bla. udlejer pulterkammer i Århus , er et godt eksempel på at text-to-code ratio sikke behøver at spille en stor rolle. De har på siden også gjort meget ud af at gøre navigationen nem og overskuelig. Ligeledes er man som bruger ikke i tvivl om hvor man skal finde informationer om de forskellige lagerhoteller henne. Virksomheden er tilstede i hele danmark, hvilket bliver vist nemt og enkelt på et danmarks kort.