De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Google kan læse og forstå en hjemmeside på mange måde og først og fremmest er det vigtigt at de kan afkode hvilket land siden er målrettet imod. Der er mange måde på at fortælle Google om hvordan siden skal læses, mange af dem gøres ved hjælp af forskellige “tags”. I dette indlæg tager vi et kig på hvordan man målrettet til det korrekte land, så søgemaskinerne ved hvor og hvornår at sidens resultat skal præsenteres for brugeren. Læs med her.

Når du skal tagge sproget, er det tagget “hreflang”, du skal bruge. Dette tag blev introduceret helt tilbage i 2011, der gjorde arbejdet med flersprogs-websites langt nemmere og især for Google. Hreflang-tagget fortæller Google, hvilken land/region og sprog du besøger en given side fra, så søgemaskinerne kan præsentere det korrekte resultat til brugere, der søger i dette sprog eller pågældende land. Dog skal du være opmærksom på at tagget udelukkende tager højde for dine sprogindstillinger i browseren. Du kan også indstille siden til det korrekte sprog.

Google bruger attributterne hreflang=”x” og rel=”alternate” til at vise det korrekte sprog eller den rigtige lande webadresse i søgeresultaterne.

Hvordan håndteres forskellige sprogversioner bedst

Kort sagt er det klart bedst at oprette et domæne til til hvert land. De såkaldte top-level domain (TLD), ranker bedst på det enkelte land. Det naturlivis afhængig af dit budget og din fremtidige vision for hjemmesiden. Ønsker du at dominere enkelte markedet i forskellige lande, skal du vælge at oprette forskellige domæner, f.eks., .com og .dk. Det kræver dog et større markedsføringsbudget, da begge domæner skal have opmærksomhed. Hvis du derimod blot ønsker at være tilstede i de forskellige lande og har et lidt mindre budget, kan du holde det til et domæne. Den store medicinalvirksomhed Mecindo(https://mecindo.dk/), har TLD i hvert land som de ønsker at ranke i. Mecindos taktik er klart at være førende indenfor apoteksvare og være konkurrencedygtige i forhold til det lokale apotek.