De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Vi lever i en kompleks verden, hvor udviklingen går stærkt, og den type arbejdskraft der efterspørges hele tiden ændrer sig. I takt med dette er der også en rivende udvikling inden for uddannelserne der udbydes, da de jo helst skal følge med udviklingen og efterspørgslen. Der kommer jævnligt nye uddannelsessteder udover de traditionelle universiteter og lignende.

Der kommer dog ikke voldsomt mange flere nye studerende, hvilket betyder at konkurrencen om at få de studerende er hård. En uddannelsesinstitution er dybest set en virksomhed, og ligesom alle andre virksomheder, så skal der kunder i butikken. Er der ikke nogen kunder i butikken, er der ikke nogen indtjening og så må den dreje nøglen om på et tidspunkt.

Markedsføring betyder mere end nogensinde

Ligesom virksomheder bruger mange penge på markedsføring og branding, så er uddannelsestederne også nødt til at gøre det samme. De skal være hvor de unge er, ikke mindst når der skal træffes valg om fremtiden. Man ser derfor mange uddannelsesteder, der opbygger en profil gennem uddannelsesbranding, noget der gør, at de skiller sig ud fra mængden.

Hvis man som ung skal til at finde ud af, hvad man gerne vil læse, og hvor det skal være, er det helt essentielt at man kender til mulighederne. Meget kommer gennem oplysning via messer, pjecer, magasiner osv, men meget kommer også gennem den information de selv eftersøger.

Når man som mulig studerende kommer ind på en hjemmeside, facebook side, instagram profil, youtube profil, eller noget helt femte, skal det derfor være gennemført. Det skal være let at danne sig et overblik, og det skal give inspiration og lyst til at læse mere.

Netop derfor ser man også mange uddannelsessteder, der er ved at rebrande sig med nye digitale identiteter, ganske enkelt for at følge med tiden.