De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Hvis det var nemt at være sælger, så ville alle gøre det, men som du jo ved, så er det ikke altid nemt.

Et salg handler ikke bare om, at din virksomhed har nogle gode produkter og nogle gode priser, det handler også om hvorvidt I kan møde kundernes behov, og om de føler sig set, mødt og hørt.

Derfor er en adfærdspsykologi uddannelse en god ide, hvis du vil have succes som sælger.

Hvad kan du hjælpe kunden med

Mange sælgere laver den fejl, at de bruger en masse tid på at fortælle om virksomhedens historie, og hvor gode produkter man har, evt. suppleret med egen historie og evner.

Men langt de færreste mennesker er interesseret i, hvad andre har med i bagagen, og hvad de kan, i hvert fald når andre mennesker er dine kunder.

Dine kunder er nemlig meget mere interesseret i at få løst deres udfordringer og føle, at de får en håndsrækning. Det kræver, at du kan aflæse deres behov, deres kropssprog og deres kommunikation. Her hjælper adfærdspsykologien dig.  

Adfærdspsykologi handler ikke kun om dine kunders adfærd

Måske har du før stiftet bekendtskab med det faktum, at når du ændrer tilgang, så ændres dem omkring dig også.

Derfor handler adfærdspsykologi ikke bare om, hvordan du kan fremme en bestemt adfærd hos dine kunder, eller om hvordan du aflæser dem, så du bedst muligt kan lave et salg.

Det handler også om din egen adfærd og dit eget kropssprog. Ved at få en dybere forståelse for adfærdspsykologi kommer du også bedre til at forstå hvilke signaler, du bevidst og ubevidst sender ud til de mennesker, der omgiver dig, og hvad du kan opnå med dette.

Kunder er forskellige

Kunder er unikke individer, fuldstændig ligesom du og jeg, og alle andre i verden. Derfor er der heller ikke en fast strategi, du bare kan køre efter, når du laver et salg.

Salg bliver lavet, når der opstår kemi, tillid og gensidig forståelse mellem dig og dine kunder.

Hos nogen kræver det humor at få åbnet døren, hos andre fakta, og hos andre igen, benhårdt arbejde.

Jo hurtigere, du kan læse hvilken kundetype, du står overfor, jo hurtigere kan du vælge en passende strategi og optimere dit salg.

Men adfærdspsykologi handler mindst lige så meget om at skabe langvarige relationer, der både er til gavn for dig og for din kunde, så begge får værdi ud af samarbejdet.