De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

AIDA modellen er en kommunikationsmodel, som kan bruges til at kortlægge reklamer. Den kan hjælpe med at kortlægge hvordan du skal opbygge din reklame, så du bedst rammer din målgruppe. Dette er vigtigt for store, som små virksomheder, men kan især være en hjælp hvis du er ny på markedet. Reklamer er en vigtig del, for at nå ud til din målgruppe, så det er vigtigt at have gjort sig mange tanker om det.

Hvordan fungerer modellen?

Modellen er bygget op af fire elementer, som er Attention, Interest, Desire og Action.

Det første bogstav omhandler det at fange forbrugerens opmærksom. Det er vigtigt at have en reklame, som står ud fra mængden, så folk lægger mærke til den. Det næste bogstav omhandler det at fange forbrugerens interesse. Det er vigtigt at forbrugerne bliver nysgerrige på dit produkt.

Det næste bogstav omhandler det at skabe nogle følelser og behov hos forbrugeren, som ikke nødvendigvis var der på forhånd. Hvordan kan man få koblet en værdi i produktet, som gør at forbrugeren vil købe det? Det sidste bogstav omhandler det endelige, som gør at forbrugeren rent faktisk køber produktet. Alle virksomheder kan få glæde af AIDA modellen.

Hvem kan bruge den og hvorfor er den god?

Alle kan få glæde af AIDA modellen, men især nye virksomheder kan have fordel af den. Den vil hjælpe med at opbygge reklamer, som henvender sig mere direkte til din målgruppe, og gør hermed dit produkt mere synligt. Mange reklamer er efterhånden også online, da reklamerne her kan nå ud til et bredt publikum. Det hænger også sammen med at virksomheder ofte har sin egen hjemmeside. Dette er en kæmpe fordel, da dette kan hjælpe med at gøre forbrugerne mere interesserede, hvis de ender på din side. Det kan dog være svært som ny virksomhed, at finde ud af præcist hvordan det hele fungerer. Hvis dette er tilfældet, kan du evt. downloade Google tag manager, som kan hjælpe dig med at implementere trackingkoder og scripts.