De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Der er uenighed om tallet, men det menes at vi danskere hver dage udsættes for et sted mellem 3000 og 6000 reklamebudskaber. Hvor højt tallet egentlig er, kommer nok meget an på, hvad man ser som et reklamebudskab og ikke mindst hvor man færdes henne.

En ting er helt sikkert, og det er, at medmindre man har noget meget unikt at tilbyde, eller er et meget genkendeligt brand, så skal der ofte noget ekstraordinært til at få den opmærksomhed, man gerne vil have. Der er især et problem med opmærksomhed – det er dyrt. Online annoncering er langt billigere end eksempelvis TV annoncering og køb af annoncer i dagblade. Det er dog stadig dyrt, hvis man vil bredt ud.

Tænk i andre baner

Annoncering er dyrt – og det er det dybest set fordi det fungerer. Der er tale om udbud og efterspørgsel. Hvis der er mange, der gerne vil annoncere, bliver det dyrere. Dette er ikke en argumentation for at du skal droppe annoncering. Dette handler om, at det også kan være sundt at tænke i alternative baner – ikke mindst økonomisk sundt.

For selvom mange forbinder markedsføring med hjemmesider, videoer, annoncer og lignende, så kan det også være mange andre ting. For marketing ER mange ting.

Kuglepen “tricket”

En ting som rent faktisk have em god effekt er noget så simpelt sm kuglepenne med logo og naturligvis kontaktinformation eller hjemmesideadresse. Hvis man er rigtig dygtig som kommunikationsrådgiveren Majbritt Lund, kan man lave en hel fortælling ud af det (læs mere om det her), men mindre kan også. For selvom en kuglepen kan virke banalt, så kan det alligevel være med til at en potentiel kunde husker på dig.

Det koster ganske få kroner at få produceret en kuglepen, hvis antallet er højt nok. Ha dem altid med, og efterlad dem på kundebesøg, eller måske hvis du er på en café eller lignende. Det er nok ikke noget, du kan se direkte på bundlinjen med det samme. Giver det blot en kunde, er det investeringen værd.

En anden ting, der er en anelse dyrere, er at købe en masse USB memory sticks med logo naturligvis. Giv dem til studerende, potentielle kunder, samarbejdpartnere eller lignende. Mange bruger dem hele tiden, og vil derfor blive mindet om dig, når de ser den/bruger den.

Du kan også være lidt fræk at putte en præsentationsvideo eller en anden form for markedsføringsmateriale. Du kan også placere en PDF på med et unikt links (bitly, goo.gl, kortlink eller lignende). På den måde kan du se, om nogen faktisk klikker.

Online markedsføring er ofte det mest effektive – men det behøver ikke stå alene.