De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Når du skal optimer din hjemmeside findes mange tekniske elementer som der kan gøre noget ved. Billederne er bestemt en af dem. Her gennemgår vi 3 punkter, som I skal være opmærksom på ift. til billederne på jeres side, nemlig billedets navn, billedetsstørrelse og dimensioner.

Billedets navn: Billedefilen bør altid omdøbes til noget der er relevant. Der kan være keywords som beskriver billedet eller keywords som man ønsker at være synlig på. Søgemaskinerne er endnu ikke så gode til at afkode billederne, så ved at give billedet et korrekt navn, vil være en stor hjælp for SEO’en. Der findes flere elementer, hvorledes du kan navngive billedet, men Alt-teksten er den tekst som søgemaskinerne lytter mest til. Det er ligeledes den tekst som kommer frem i Googlesbillede resultat som beskrivelse.

Størrelsen på billederne: Billedets størrelse har en stor betydening for hvor hurtigt en side loader, hvilket har en stor betydning for brugervenligheden og for SEO’en på siden. Generelt set bør et billede ikke fylde mere end 100kb, men der vil altid være undtagelser. Der findes mange måder til at komprimere billeder, Photoshop er en mulighed. Til wordpress og mange andre CMS, findes der også et plugin, ved navn Kraken.io, som gør det for dig. En virksomhed ved navn Asa-tor, som tilbyder alt inden for CNC fræsning, har optimeret deres billedet på deres hjemmeside, hvilket gør at siden loader. Se billede far værktøjet pingdom.tools.com her: asa-tor pingdom

Som tidligere nævnt, spiller sidens load hastighed en stor rolle i forbindelse med rangeringen i søgemaskinerne.

Dimensioner: Det er vigtig at billedet holder de rigtige dimensioner, og det hverken formindskes eller forstørres. Billedet bør altid vises i sin fulde størrelse, fremfor at blive tilpasset igennem kode. Ved at benytte de rigtige dimensioner fra start, øger du også siden loade hastighed, og viser billederne i den bedste opløsning for brugeren.