De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

At fremtiden bliver mere og mere digital, er der nok ikke mange, der er meget i tvivl om, eller uenige i for den sags skyld. For hvert år der går, bliver vi lidt mere digitale. I starten at marts bliver Danmark, ligesom resten af verden, ramt af corona, og dette har i den grad rykket ved det digitale. På ganske få uger, har rigtig mange danskere fået øjnene op for hvilke muligheder, der findes, når man tager de digitale briller på.

Virtuelle og digitale møder er vundet frem, mange er sammen med deres venner og bekendte uden fysiske at være i nærheden af dem. Vi har alle fået at vide et utal af gange hvor meget social afstand og distancering betyder i forhold til spredning af smitten betyder.

Flere hundrede tusinde danskere arbejder hjemmefra, og bestiller deres dagligvarer online i stedet for at bevæge sig ud blandt andre mennesker i butikker. De virksomheder der har været bedst til at lave denne digitale omstilling, er dem der ikke blot klarer sig, men måske endda vækster i denne tid, hvor så mange lider under økonomisk meget meget trænge kår.

Psykolog Nord der er en psykolog i Aarhus har længe tilbudt online terapi, hvor konsultationer har kunne klares uden fysisk tilstedeværelse. Dette er et tiltag som utrolig mange har taget til sig, både inden for psykologien og andre terapiformer såvel som ejendomsmæglere, der laver virtuelle rundvisninger for interesserede købere.

Hvor meget hænger ved?

Et af de store spørgsmål som mange går med, er hvornår vender vi tilbage til det normale? Et andet spørgsmål, som mange flere måske skulle stille, er om vi overhovedet skal vende tilbage til det “normale”.

Sandheden skal nok finde et sted midt imellem. Der er uden tvivl mange, der har fået øjnene op for nogle muligheder, de måske ellers aldrig haft tænkt over. Vi er eksempelvis blevet mere trygge og vant til virtuelle møder. Hvorfor mødes med en bankråder fysisk hvis man kan klare det via et skypemøde og spare en time i transport. Hvorfor tager til en rundvisning i et hus, hvis man kan blive afkræftet af at blive vist rundt på en mobil.

Digitaliseringen gør mange ting nemmere, og det er en af de “positive” ting, som denne krise trods alt har lært mange.