De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Kampen om de danske mobilkunder spidser til. Derfor opstår det ene lavprisselskab efter det andet og priser bliver dumpet som aldrig før. Prisen på et teleabonnement i danmark er blandt nordens billigste, men pga. de nye EU roaming regler, bliver det en dyr fornøjelse for de danske teleselskaber. Vi har set på det danske telemarkedet og set på hvilke konsekvenser aftalen om roaming har for teleselskaberne og slutbrugen.

I danmark findes der 4 større teleselskaber, som er 3, Telenor, Telia og Yousee(TDC). Disse 4 teleselskaber driver ved siden af en lang række datterselskaber, hvor kampen om kunderne spidser til. Ved datterselskaber også kaldet for lavprisselskaberne, er det for alvor prisen, som selskaberne markedsføre sig på. Ved lavprisselskabet CBB, som er ejet af Telenor kan du for kun 69 kr. få et abonnement det inkludere 4 timers tale og 2 gb data. Ligeledes reklamere et andet lavprisselskab Oister, med fri tale og 2 gb data til kun 79 kr. pr. måned.

Den nye roaming aftale i EU betyder at du kan benytte telefonen, NÆSTEN på samme måde som de kan herhjemme. Det er en grund til at NÆSTEN, er fremhævet. For da aftalen blev forhandlet på plads, lød det som om at man som forbruger frit kunne benytte telefonen når man var i udlandet, på samme måde som når man var hjemme i danmark. Vel og mærket uden at skulle bekymre sig om ekstraregninger. Men det er ikke tilfældet, der findes en række begrænsninger, og især dataen er begrænset.

Roaming er fjernet og alligevel ikke

Roaming priserne er ikke fjernet, men blevet pålagt teleselskaberne. Dvs. at teleselskaberne intern betaler hinanden, når det bliver brug data. den pris, som de danske teleselskaber betaler til de udenlandske, kaldes for wholesale roaming cap. Det som EU har gjort vedr. den nye aftale, er at indføre en såkaldt fair use grænse. Men ikke på dataen.