De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Måske er du virksomhedsejer, eller måske er du ansat på en arbejdsplads, hvor det er dig, der står for markedsføringen og synligheden på de sociale medier. Selvom det måske kan lyde som en hyggelig tjans, fordi du personligt er vant til at navigere på de sociale medier, er det noget helt andet, når det kommer til arbejdet. Her er et par tips til hvorfor det er vigtigt med en strategi.

Lad være med at skyde i blinde

En strategi for hvordan I som virksomhed skal være synlige på de sociale medier og nettet generelt, er vigtigt i flere forbindelser. Først og fremmest er det vigtigt at have et mål med de ting, I gør, så I ikke blot skyder i blinde. Ved at have en digital strategi ved I præcist, hvad der skal foregå, hvornår visse ting skal markedsføres, samt hvilke platforme I skal være synlige på, således at I ikke spilder jeres tid. En digital strategi kan altså sammenlignes med en plan for, hvad der skal ske.

Vælg den rigtige målgruppe

Når I som virksomhed planlægger en digital strategi, udvælger I samtidig en målgruppe og fravælger dermed en anden. En veldefineret målgruppe er vigtig, fordi I aldrig vil kunne nå ud til alle på én gang. Når I har valgt og defineret jeres målgruppe, kan I begynde at overveje, hvor jeres målgruppe færdes på nettet. Når I ved, hvilke platforme jeres primære målgruppe er aktive på, ved I samtidig hvor I skal målrette jeres markedsføring til.

Spar penge

En anden grund til at det er en god idé at udarbejde en digital strategi for virksomheden er fordi, at det vil spare jer penge. Når I har en strategi for, hvad I skal gøre, er der samtidig fastlagt et budget. Det betyder, at I ikke kommer til at bruge flere penge på unødvendig markedsføring, der distribueres til den forkerte målgruppe.