De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Digital markedsføring til små virksomheder behøver ikke at være kompleks for at få succes. Alt du behøver er enkel, men alligevel gennemtænkt, planlægning og en konsekvent brandtilgang.

Prioriter god kundeservice

I den digitale tidsalder rejser nyheder hurtigt … og før du ved af det, har du enten etableret et ry for dårlig eller fantastisk kundeservice. Det siger sig selv, at et godt kundesupportomdømme vil tiltrække flere kunder og booste dit brand.

At tage timer eller dage til at svare dine kunder via telefon, e-mail eller sociale medier vil uden tvivl efterlade dine kunder utilfredse med dine tjenester. Sørg i stedet for at yde hurtig, høflig, ærlig og informativ kundeservice til hver kunde. Prøv at sætte et mål om at svare alle inden for 48 timer – og lad dem vide, at dette er den tidsramme, de kan forvente. Nogle kanaler, du kan bruge til dette formål, er live chat, telefon, sociale medier, e-mail og FAQ-sektionen på dit websted.

Etabler en tilstedeværelse på sociale medier

Marketing på sociale medier bør være øverst på din liste, når det kommer til digital markedsføring for små virksomheder. Det er en fantastisk måde at forbedre din synlighed, få ny trafik og opbygge stærke relationer til dine nuværende og potentielle kunder uden at bruge en krone.

Der er flere måder at bruge sociale medier til din fordel, lige fra at oprette hashtag-kampagner og gå live til at sende tilbud og køre giveaways. Mulighederne er uendelige!

Før du starter en social profil til din virksomhed, skal du lære, hvad hver platform tilbyder, og derefter vælge den, der passer bedst til din virksomhed og dit indhold. For eksempel passer meget visuelt indhold godt til platforme som Instagram og Pinterest, mens links til blogindlæg er gode til at dele på Twitter eller LinkedIn. Interesseret i at skabe videoindhold? Tjek TikTok og YouTube.

Igen, brug dit brands farver, skrifttyper, logo og stemme på dine profiler, så når kunder søger efter din virksomhed, ser de et ensartet brand på tværs af alle platforme.

Det fantastiske ved markedsføring på sociale medier er, at det kan automatiseres. Du kan masseplanlægge dine opslag på sociale medier på tværs af alle dine platforme, så du kan komme videre og fokusere på andre områder af din virksomhed. Bare sørg for, at du poster regelmæssigt, og inkorporer dynamiske billeder, såsom fotos, gifs og videoer, da de tiltrækker større engagement.

Aktiver e-mail marketing

Begynd at planlægge dine e-mail-marketingkampagner ved hjælp af designskabeloner, der inkluderer dine kontaktoplysninger, åbningstider og selvfølgelig dit logo. Hvis du har en betydelig kundeliste, kan du overveje at opdele den i segmenter efter bestemte kriterier, såsom hvor ofte folk køber hos dig, eller efter de typer produkter eller tjenester de foretrækker.

Start en blog

Blogging er en fantastisk digital markedsføringstaktik. Som ejer af en lille virksomhed skal du ikke kun købe professionel hjemmeside, men oprette en blog som giver dig mulighed for at vise din personlighed og fremhæve emner, der ikke nødvendigvis passer ind i en e-mail- eller printkampagne. (Plus, en blog giver dig mange muligheder for at bruge disse SEO-nøgleord!)

For at oprette en blog skal du designe en side på dit websted, der afspejler dine brandstandarder, og begynde at skrive! Indstil en udgivelsesplan, så dine læsere kan forvente og forudse nye indlæg – overvej at oprette tilbagevendende kolonner for at holde dig på planen. Måske deler du hver tirsdag en før-og-efter home makeover-oplevelse, eller hver lørdag byder du på et andet indretningsmærke, du fører i din designbutik. En succesrig blog handler om kvalitet, ikke kvantitet, så føl dig ikke presset til at skrive hver dag – fokuser på at skrive konsekvent, selvom det kun er en gang om ugen.