De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Den digitale tilstedeværelse er ikke længere noget, man bare kan vælge fra. Det er essentielt for en virksomhed at kunne blive fundet på nettet, og særligt på de sociale medier er det praktisk, at kunderne kan finde dig – og at du kan finde kunderne.

Er du endnu ikke overbevist? Så får du nogle flere fordele ved at være tilstede på de sociale medier, herunder.

Facebook er verdens største sociale medie

Facebook er stadig det sociale medie i verden, der har flest aktive brugere, og der er ikke noget, der tyder på, at det er en position, de mister, inden for den nærmeste fremtid. Derfor er det heller ikke et medie, du kan komme udenom at benytte, som virksomhed.

Ligegyldigt hvilken virksomhed du har, vil det være relevant at være til stede på de sociale medier – også selvom du måske ikke mener, at din virksomhed har nogen grund til at være der, vil dit publikum altid være at finde.

Alle virksomheder kan have glæde af en Facebook-side

Et eksempel på en virksomhed, man kunne fristes til at tro ikke havde nogen berettigelse på Facebook, er den fynske virksomhed Fyns Kran, der blandt andet udlejer løfteudstyr. Det er dog ikke tilfældet, for de har en aktiv Facebook-side, der i skrivende stund har 3546 følgere. Det er et imponerende tal, virksomhedens foretagende taget i betragtning – og det beviser, at enhver virksomhed har en grund til at oprette sig på de sociale medier.

Sådan vælger du det rigtige medie

Det er dog ikke alle medier, der egner sig til alle virksomhedsformer. Tænk derfor over, hvilke sociale medier, der er værd at bruge kræfter på.

Arbejder du med kunsthåndværk, mode eller billedkunst, er især Pinterest og Instagram relevante. Arbejder du med markedsføring og kommunikation, er Twitter og Facebook fantastiske. Det handler om, at mixe de forskellige kanaler, så det giver mening. Samtidig skal du selvfølgelig være aktiv; det er ikke nok blot at oprette en virksomhedsprofil.