De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

E-cigaretter er et emne, der boomer lige for tiden. Aldrig har de været så populære, som de er på nuværende tidspunkt. Det er vildt, men der er også en grund til, at de er så populære – og det er fordi, at folk bruger dem som en erstatning for de almindelige cigaretter.

1. Sælg kun lovlige e-cigaretter, væske og tilbehør

Når du forhandler e-cigaretter, tilbehør og væske er det nødvendigt, at du sikrer, at de produkter, du sælger, er lovlige. De skal altså følge de regler, der gør sig gældende indenfor området.

Ovenstående indebærer blandt andet, at de produkter, du sælger, er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen, samtidig med at de lever op til de krav, der er omkring mærkning, sikkerhed og indholdstoffer. Er produkterne ikke anmeldt til Sikkerhedsstyrelsen, er det ikke lovligt at sælge dem.

2. Registrér fjernsalg, der foregår på tværs af landegrænser

Ønsker du at sælge e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere, der indeholder nikotin, så er det en god idé, hvis du registrerer dig først. Det sker hos Sikkerhedsstyrelsen, og du kan læse mere om det på deres hjemmeside.

Før Sikkerhedsstyrelsen har bekræftet, at din registrering er gået igennem og godkendt, er det ikke tilladt at begynde salget.

3. Husk at følge aldersgrænsen

Det er ikke tilladt at sælge e-cigaretter eller e-væske til personer, der endnu ikke er fyldt 18 år. Det gælder, uanset om du sælger til personer i Danmark, eller om der er tale om fjernsalg på tværs af landegrænser.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en potentiel kunde er over 18 år, er det nødvendigt at tjekke billede-ID (eksempelvis pas eller kørekort), så du kan sikre dig, at vedkommende er over 18 år. Hvis du sælger via internettet, er det din pligt at udarbejde et alderskontrolsystem.

4. Ingen reklame

Det er vigtigt, at du undgår at lave reklame for e-cigaretter og e-væske (både med og uden nikotin) i offentligheden. Det kan du læse mere om, hvis du klikker her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here