De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

E-sport bliver mere og mere populært, og der er mange aldersgrupper, som er meget passionerede omkring det. Ikke nok med at mange går op i at spille de mange forskellige spil, er der også mange, som nyder at være med som tilskuer eller passiv deltager. Ligeledes er interessen for niche produkter som gamer stole, eller holdtrøjer blevet kæmpe forretning. Det gør, at man i e-sportsbranchen kan nå ud til et rigtig stort antal mennesker verden over. Som med alle de andre store sportsgrene, så har e-sport efterhånden udviklet sig til en milliardbranche, hvor der hver dag er mange penge, som skifter hænder. Men konkurrencen er hård og deltagelse er meget tidskrævende.

Kan alle være med til e-sport?

De kendte sportsgrene er alle nogle, som kræver, at man lægger meget tid og energi i at træne og blive bedre. Det er en fuldtidsbeskæftigelse, fordi man ikke kun skal kunne præstere ved stævner og konkurrencer – man skal kunne præstere til hver en tid. Derfor skal man træne meget – næsten konstant – for at sikre, at man altid er helt oppe på dupperne. Derfor er e-sport en branche, hvor det er svært at komme til tops og meget svært at kunne leve af. Det kræver lige så meget øvelse og tålmodighed, som det ville gøre, hvis du drømte om at komme til at spille tennis i Wimbledon. Du kan derfor sammenligne det lidt med de klassiske sportsgrene, når du spørger, om det kunne være noget for dig.

E-sport er en sport, som man kan deltage i både som individ og som gruppe. Derfor passer det godt til passionerede gamere, ligegyldigt om de er gode til samarbejde eller bedre til at spille solo. Samtidigt er der også konkurrencer inden for forskellige spil, så der vil man også kunne finde noget, som falder i ens personlige smag. Konkurrencen gør, at det er meget svært at komme til tops, men spillene er for alle, som har lyst til at være med.

Hvordan ser fremtiden ud for e-sport?

E-sport er allerede en stort ting på globalt plan, og man bliver dybt imponeret, når man ser, hvor meget det har udviklet sig på ganske få år. Samtidigt kan man også se, at den positive udvikling holder ved, så hvis man drømmer om en karriere inden for e-sport, så handler det bare om at komme i gang med at øve sig med det samme. Som nævnt er e-sport allerede nu blevet til en milliardbranche, og det betyder, at der er rigtig mange mennesker, som er meget passionerede. Konkurrencen er hård, og det skal man være forberedt på. Men når fænomenet er så stort, som det er, så betyder det også, at der er mulighed for at spille det på et hobbyniveau. På den måde kan e-sport være med til at skabe en masse sociale sammenhænge, hvor mange mennesker vil kunne mødes om noget, de er passionerede omkring.

Online findes der hjemmesider, hvor de engagerede spillere på alle niveauer kan mødes og diskutere spil samt lære fra sig og tage imod gode råd. En onlineportal kan gøre det nemt for alle – også nybegyndere – at få et godt og stærkt netværk inden for e-sport. Her finder du også køb/salg af gaming-udstyr samt nyheder og anmeldelser, som kan lede dig lidt på vej.