De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Rigtig mange hjemmesider i dag er begyndt at køre https frem for http. Det er der en rigtig god grund til. Google har i slutningen af 2016 udtalt at sider som kører https vil blive tilgodeset rent SEO mæssigt i form af bla. rankings. Google har ligeledes udtalt at overgangen fra http til https med redirects vil overfører fuld page rank. Når https implementeres skal der opstilles korrekt 301 redirects for at undgå at miste synlighed i Googles søgeresultat. En side som kører https henter elementerne sikkert og derfor er mere troværdigt. I dette indlæg beskriver vi hvordan overgangen til https gøres mindst smertefuldt. En ting er sikkert, det er at din hjemmesiden skal kører https i fremtiden.

Tjek altid om en en version svare med 200 succes

Når redirects er sat korrekt op, er det vigtigt at domænet kun svare med et domæne. hoveddomænet, som skal være https://DOMÆNE.dk skal altid svare med statuskode 200 success og de andre versioner af domænet skal svare med 301 redirect. Du skal tage valget om hjemmesiden skal svare med eller uden www. Ligeledes kan du angive dette i Google search console. En låsesmed i københavn, Hv låseteknik, har implementeret https, og deres side svare nu som den skal, se eksempel her.

https check

Husk altid at overgangen fra https vs http!

Det kan få store konsekvenser, hvis https ikke er implementeret korrekt. Flere måneders arbejder kan gå tabt, i form af fald i placeringer. Du kan bruge værktøjet webconfs.com, for at tjekke om domænet svare korrekt. Hvis implementeringen af https fra start er udført korrekt, vil du ikke opleve noget faldt i dine placeringer.

Hvis du skal opstille 301 redirect fra http til https, kan du lave ændringerne i redirects i .htaccess filen. Der kan også opstilles redirects direkte serversite, som gøres der hvor siden er hostet. I htaccess opstilles redirects på følgende måde:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R,L]