De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Fænomenet outlet – som er en slags lagerudsalg i enten en fysisk butik eller på en webshop – er et amerikansk koncept, som i årevis har været kendt i Europæiske storbyer som Berlin og Prag, hvor mærker som Nike, Adidas sælger de overskydende og eller udgåede varer fra hele landet i én butik. Indenfor en årrække har konceptet ramt Danmark som en storm, og der findes nu outlet butikker i de fleste større byer, og der har også åbnet sig et marked for online outlet. Så står du og mangler et sæt regntøj, en flyverdragt eller noget Pippi babytøj til din baby? Så læs med her. På outlet ses det nemlig tit, at mærkevarer er nedsat med op til 60 – 70 procent i forhold til normalprisen.

Derfor kan outlet sælge mærkevarer så billigt

Outlet er et vidt begreb der dækker over mange forskellige koncepter, men fælles for dem alle er, at et outlet er en tøjbutik, hvor der sælges tøj – oftest mærkevarer – væsentligt billigere, end hvis du går i en normal butik.

Nogle outlets drives af butikskæder der sælger f.eks. sportstøj, og er oftest placeret i en større by, og baserer sit varesortiment på varer, som butikker indenfor kæden ikke har kunnet komme af med. Det kan være varer de ikke kan komme af med, eller returnerede varer. Fælles for alle outletkoncepter er dog, at det kun er fuldt funktionsdygtige varer, som bliver solgt.

Andre outlets varesortiment kan basere sig på tøj og sko stammende fra overproduktion eller varer fra sidste års sæson, som derfor ikke kan sælges under normale betingelser, men som jo heller ikke fejler noget, og er for gode til at blive smidt ud. Disse outlets drives som regel af mærkerne selv.

Nogle mærker og forretninger driver også outlets, som der produceres specielt til, hvor tøjet altså kommer direkte fra fabrikken.