De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Der er rigtig mange gode grunde til, at du som arbejdsgiver skal tage det seriøst, når der skal findes en firma julegave til dine ansatte.

Julegaver repræsenterer nemlig mere end kun den gave, de udgør i deres fysiske form. Der er tale om en anerkendelse og et ritual, som fortæller, at du respekterer den ansatte og dennes præstationer.

Ritualet bag gaver

Når man som en privatperson udveksler en julegave med en anden, er der tale om et forhold, hvor man nogenlunde giver det samme. Desuden kender man personen, hvilket gør, at man ofte rammer rigtigt med sine gave.

Sådan er det ikke, når man som arbejdsgiver skal finde en julegave til firmaets mange ansatte. For det første er der en forskydning af magt imellem den ansatte og firmaet. Man er ansat som lønarbejder og kan opsiges, hvis ikke man gør sit arbejde ordentligt. Det betyder unægtelig, at firmaet er den magthavende. Netop den rolle betyder også, at man som firma har en enestående mulighed for at udviske de hierarkiske linjer og udvise en menneskelig gestus, når man giver gaver.

Gaven fortæller, at man respekterer den ansatte og dennes indsats i firmaet, samtidig med at netop julegaver forbindes med bløde og mere familiære værdier. Det er derfor også en mulighed for at bygge bedre bånd mellem ansat og virksomhed. Det kan være meget givende for begge parter – særligt hvis man har gode ansatte, som man vil være ked af at miste.

Udfordringen bliver dog, at der på en arbejdsplads er mange forskellige typer af mennesker. Derved bliver det svært at finde en gave, som gør alle glade – medmindre man afsætter hele HR-afdelingen til at finde personlige gaver! Et scenarie, der næppe er realistisk.

Løsningen er derfor at købe sig ind i en gaveshop. Det er tilsvarende en webshop, men hvor hvert ansat får et unikt login og vælger iblandt gaver inden for en vis prisramme. Derved får den ansatte en super gave, mens firmaet får let ved at styre budget og indkøb. Det er en sand win-win for alle parter, hvorfor dette må være løsningen for de mange erhvervsdrivende, der skal ud at finde gode firma julegaver til deres ansatte.