De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Når man har en større virksomhed, så man selvfølgelig ikke mulighed for at have en fod med i alle de projekter som bliver sat i gang. Som direktør har man måske kun mulighed for at godkende projektet, og derfor er man i høj graf afhængig af de ansatte man har sat på projektet. Først og fremmest skal man være afhængig af, at de er gode inden for deres felt, men det er også meget vigtigt, at de kan arbejde sammen i en projektgruppe. Der findes ingen universalmodel for hvordan projektarbejde skal foregå, da virksomheder og deres ansatte er meget forskellige, derfor vil den ene metode måske virke perfekt i den ene virksomhed, imens den ikke vil fungere i den anden. Herunder kommer der dog et bud på en ramme for projektarbejdet.

Et fast hierarki

Når man indsamler en projektgruppe, er det vigtigt at vælge en leder, da en projektgruppe uden en leder vil bruger mere tid på beslutninger, da ingen vil kunne tage den endelige beslutning. Det er dog vigtigt, at samtlige medlemmer føler sig trygge nok til at komme med deres egne meninger, derfor er det ikke vigtigt der er flere mellemledere i projektgruppen.

Brug af et projektstyringsværktøj

Selvom hele projektet er planlagt, og arbejdsprocesserne er fastlagte, så kan det ofte være svært for projektlederen at holde styr på alle de aktiviteter som skal klares i sådan et projekt. Disse aktiviteter inkluderer blandt andet de aktiviteter som medlemmerne er i gang med, de møder man har, og den økonomi som er forbundet med projektet. Det behøver dog ikke være så svært at holde styr på alle disse ting, da det ikke er nødvendigt at skulle lave et exel-ark til hver af disse aktiviteter. Man kan nemlig samle næsten alle relevante aktiviteter i Eazyprojects projektstyringsværktøj, som gør projektstyring langt mere overskueligt. Læs mere her.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here