De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Apps er stadig hotte, og der findes snart en app for alt. Rigtig mange virksomheder har også en app, og de fleste af os kæmper snart med at finde plads til dem alle. Men giver det egentlig mening for alle virksomheder at have en app, og bør din virksomhed investere i en app? Uanset hvad I gør, er det afgørende, at i rådfører jer med et professionelt bureau, som kan rådgive jer om app-markedet.

Skaber en app værdi for kunderne?

Først og fremmest er det enormt vigtigt at afveje, hvor meget arbejde i lægger i appen og hvor meget værdi, den skaber for jeres kunder. Nogle gange skaber den så meget værdi, at det giver mening for jer at lægge ekstra meget arbejde. Andre gaver skaber en app meget lidt værdi for kunderne, og nogle gange bliver det decideret generende.

Generelt kan man også sige, at en app aldrig må erstatte en hjemmeside. Hvis for mange funktioner bliver eksklusive i appen, udelukker du nemlig alle de kunder, der enten ikke har en smartphone eller ikke har mulighed for at downloade appen.

Få professionel hjælp

Så snart I begynder at overveje en app, skal I alliere jer med et professionelt bureau. Selv hvis I har en medarbejder, der kan udvikle en app, har et bureau en meget større indsigt i markedet og mulighederne.

De kan tilbyde rådgivning om jeres app både før, under og efter, så I slipper uden om de værste faldgruber og skaber mest muligt værdi for kunderne.

Sørg for vedligeholdelse

Hvis I laver en app, er det meget vigtigt, at I forpligter jer på projektet. En app er ikke bare noget, der skal udvikles, og så kører den. En app skal hele tiden passes og opdateres, så den fungerer bedst muligt. Hvis I ikke har kapacitet til det arbejde, skal I ikke udvikle en app.

Her er det også en mulighed at udlicitere selve vedligeholdelsen til et eksterne bureau. I skal bare være klar på, at det kræver både penge og energi at vedligeholde en app.