De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Hastigheden på et website spiller en stor rolle, ikke mindst på grund af brugervenligheden, da ventetiden på det ønskede resultat bør være så minimal som muligt. Men ligeledes har Google udtalt at hastigheden på dit website er en faktor for rangeringen af din hjemmeside. Dog må hastighedsoptimering ikke må gå ud over brugeroplevelsen på sitet, hvilket vil sige at et helt tomt site, heller ikke vil kunne ranke i top. Ikke overraskende har undersøgelser vist at internetbrugere foretrækker hurtige hjemmesider, med brugbart indhold. For at optimere hjemmesides hastighed kan du bl.a. se nærmere op billedets størrelse, antal af eksterne scripts som loades og funktioner på hjemmesiden. Til at undersøge sidens hastighed findes der en lang række værktøjer som kan måle hastigheden. Et af de mest populære værktøjer, er gratis værktøjet pingdom tools, som ses her:

hastighed iasprog

Hastigheden er blevet målt på Iasprogs hjemmesiden, som er et sprogcenter i København. Hjemmesiden er lavet i wordpress, og ved hjælp af plugin’et Kraken.io, har virksomheden reduceret billedernes størrelse med næsten 70%, hvilket har kunne måles gevaldigt på hastigheden.

Andre brugbare hastighed værktøjer

Google har også udviklet et hastigheds værktøj, PageSpeed Insights. Her får man en score fra 0-100%, både for mobilenhed og Computer. Efter en analyse vil Google give et bud på hvordan scoren bliver bedre, og her er der følgende tekniske implementeringer:
Fjern gengivelse blokerende JavaScript og CSS fra indholdet over skillelinjen, optimer billeder, udnyt cachelagring i browser og et par ting mere. Du bør få en webudvikler til at udbedre de fejl Google giver, og dermed får det bedste resultat som muligt. Google ved siden af lanceret et mobiltestværktøj som udelukkende fokusere på mobil oplevelsen af dit website.

Kom i gang med at hastighedsoptimering nu

I og med at hastigheden på hjemmesider, er en rankings faktor for Google er det bare om at komme i gang. Du kan fo hjælp og læse mere om hastighedsoptimering her.