De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Når der skal findes nye kollegaer eller teams skal udvides, vælger mange organisationer og virksomheder at få hjælp til rekrutteringen udefra. Det er en hjælp, som består i rådgivning og eksekvering udført af professionelle fagfolk, der er eksperter inden for området vedrørende rekruttering til lederstillinger inden for forskellige brancher. Det er en meget værdifuld ressource og for mange er det en helt afgørende del af rekrutteringen af ledere.

Hvor kan I så finde assistance?

For eksempel er konceptet Executive Search en type af rekruttering, der specialiserer sig med at finde de helt rigtige kandidater til krævende lederstillinger, uanset hvilket område stillingen er inden for. Søg rundt omkring på nettet eller i jeres netværk efter firmaer, der har gode erfaringer med rekruttering af kandidater til de krævende lederstillinger indenfor forskellige områder.

Hvordan griber I rekrutteringsprocessen an?

Først er det en god ide at drøfte hvilke behov og mål, som I som virksomhed ønsker at få opfyldt ved samarbejdet med rekrutteringsfirmaet. På et møde har begge parter rig mulighed for at hver især præsentere henholdsvis behov og ønsker, og evner og kompetencer. Det kan være en god ide at have samlet tilstrækkeligt med materialer vedrørende stillingen, virksomheden og arbejdskulturen således at eksperterne i rekruttering har mulighed for at udføre deres arbejde bedst muligt.

Hvilke fordele kan det have?

Med executive Search, er det meget tydeligt at der bør stilles høje krav til rekrutteringsarbejdet. Derfor er det også en stor fordel for jer som virksomhed, at der er kompetente aktører udefra, der kan løfte nogle af de tunge arbejdsopgaver der er ved rekrutteringsarbejdet. Typisk tager disse rekrutteringsfirmaer sig af de tidskrævende administrative opgaver, samt screening og samtaler med kandidaterne til stillingen. I bliver derfor præsenteret for de mest egnede kandidater, og kan koncentrere jer om at vælge den helt rette kandidat til jeres hold.