De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Et godt møde- og konferencelokale er både kreativt og funktionelt – et sted, hvor mange mennesker kan mødes og arbejde sammen på kryds og tværs. Det er et rum, som er essentielt i langt de fleste virksomheder, og det er derfor vigtigt, at det bliver indrettet på den rette måde, så I kan få mest muligt ud af det. Her kommer vi med vores bedste tips til, hvordan du med succes kan indrette et møde- og/eller konferencerum.

Klarlæg jeres behov

Første skridt er simpelthen at finde ud af, hvad jeres behov er. Hvad skal rummet primært bruges til – og hvad er dets sekundære formål? Hvor mange pladser er der behov for? Hvilken teknologi er der brug for? Hvilke slags møbler er der brug for? Det er alle disse spørgsmål, du skal tage i betragtning, når du indretter et møde- og konferencelokale. Hvis der f.eks. skal være mulighed for at flytte rundt på møblerne til gruppearbejde, vil det være en bedre ide med små borde, der kan kobles sammen frem for et stort stationært mødebord. Hvis der f.eks. skal være mulighed for at vise PowerPoint-præsentationer, så er det vigtigt at inddrage præsentationsudstyr. Dine behov klarlægger altså, hvad du har brug for for at kunne indrette rummet optimalt.

Sørg for gode lys- og lydforhold

Gode lys- og lydforhold er ikke kun relevante ude i storrumskontoret og på de små kontorer rundt omkring. Det er også meget vigtigt i møde- og konferencelokale. I forhold til lyset, så skal der være lys til formålet. Hvis der skal arbejdes med papir, skal der være mulighed for at få et mere koncentreret lys – og hvis der skal ses film eller præsenteres, så skal der gerne være mulighed for at dæmpe lyset og dermed tilpasse det til den aktivitet, der finder sted. Der skal også være en god akustik i rummet, især hvis det skal bruges til møder med mange personer på én gang. Her kan forskellige tekstiler være med at til gøre rummet mere akustisk behageligt.

Teknologien skal være på plads

Teknologien spiller i dag en større og større rolle i langt de fleste facetter af virksomhedens drift – og her er møde- og konferencelokaler absolut ingen undtagelse. Teknologien bør indgå i planlægningen helt fra begyndelsen, så man undgår, at der ligger kabler over det hele, som man kan falde i. Det er derfor meget vigtigt at få teknologien på plads, inden man indretter lokalet. Er der f.eks. behov for en projektor eller skærm – eller er der behov for stikkontakter til hver enkelt deltager? Det er alt noget, man skal finde ud af, inden man indretter lokalet, så man ender med det helt rigtige av-udstyr til konferencer i første omgang.