De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Der er blevet skabt et stort fokus på de sociale medier de seneste år, hvilket skyldes antallet af brugere er stigende. Du kan derfor stille dig selv et undrende spørgsmål: ”Hvorfor bør jeg markedsføre over de sociale medier?”.

De sociale medier appellerer til forskellige aldersgrupper, hvilket er optimalt, når du skal markedsføre, da du kan nå ud til den rette målgruppe, som du har i fokus. Flere virksomheder benytter sig i dag af disse medier. Du får derfor et indblik i, hvorfor du bør satse på de sociale medier, som markedsføringsplatform.

Kendskab

Kendskab er et af nøglebegreberne i markedsføring på de sociale medier, da du, som tidligere nævnt, nemt kan nå ud til den ønskede målgruppe. Din virksomhed får muligheden for at komme i kontakt med kunder, hvilket kan være med til at forbedre hele virksomheden. Når der postes billeder på din virksomhedsprofil, bør du tænke nøje over kvaliteten af billederne, da kunderne skal blive tiltrukket af dem. Et dårligt billede kan resultere i færre kunder, hvilket er det modsatte af, hvad hele intentionen er. Skab derfor et fokus på billede og tekst, så det fanger modtageren. Jo, flere gange et billede bliver liket, delt eller kommenteret, er dette med til at skabe et fokus på din virksomhed.

Medier til markedsføring

De største platforme er Facebook, Instagram, YouTube og Pinterest for blot at nævne nogle af dem. Din virksomhed har en hjemmeside, hvor der er kunder, men med en profil på de sociale medier, har du mulighed for at svare dine kunder, hvis de har eventuelle spørgsmål, kommer med feedback eller en klage. Igennem de sociale medier, kan du indgå i en direkte dialog, så kundetilfredsheden er i top. Pinterest er bl.a. en af de platforme, som vil være oplagte at markedsføre på, da en undersøgelse viser, at omkring 23% af danskerne er på denne platform. Du kan derfor få hjælp til Pinterest annoncering for at få sat gang i din virksomhedsmarkedsføring.