De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Vi bevæger os i en tidsalder, hvor mere eller mindre alt handler om online og digital markedsføring, og det er da heller ikke så underligt, da langt de fleste ting bliver solgt online, og vi får vores markedsføring via Facebook, YouTube og Google i højere grad end noget andet sted. Der er dog stadig meget der bliver solgt over telefonen eller face-to-face.

Det betyder derfor heller ikke, at den gode sælger ikke længere har sin eksistensberettigelse, for det den gode sælger kommer aldrig til at forsvinde, selvom internettet tager mere og mere over. En god sælger er den perfekte markedsføring for en virksomhed, da han eller hun er stemmen eller ansigtet som kunder vil kunne genkende og dermed associerer virksomheden med frem over. Modsat vil en dårlig oplevelse med en sælger kunne smitte meget direkte af på virksomheden, da kunden vil forbinde den dårlige oplevelse med virksomheden i højere grad end med sælgeren.

Ha’ redskaberne i orden 

Som sælger er det derfor vigtigt at have sine redskaber i orden, så man altid er så godt rustet som muligt. At lave et godt salg handler eksempelvis ikke bare om at du og din virksomhed skal tjene penge, for det er et kun et halvgodt salg.

Det gode salg er en handel, hvor det både er sælger og køber der er glad for handlen, også selvom der ofte vil være én part, der er lidt gladere end den anden. Der er langt større chance for at en glad kunder vender tilbage, og køber igen, hvorimod en utilfreds kunder sandsynligvis kun vil sprede dårlige ting.

Det er derfor helt essentielt at salg også er en del af en virksomheds markedsføringsstrategi, og ikke blot er noget, der foregår i salgsafdelingen. Det kan være en god ide at alliere sig med salgsrådgiver eller lignende, der kan hjælpe med at udvikle en sådan salgsstrategi, så den bliver til gavn for både virksomhed og kunder.

Læs mere på startupdenmark her.