De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Inden for onlinehandel er der 3 højtider der falder inden for halvanden måneds tid. Det er i disse små to måneder, at en meget stor del af årets omsætning bliver hentet. Det kan derfor også mere eller mindre gøre forskellen på et godt og et dårligt resultat, hvordan dette forløber sig.

De tre højtider

De tre “højtider” eller højsæsoner om man vil, er naturligvis den hellige treenighed af Black Friday, der skyder julesalget igang. Efterfølgende kommer så netop julesalget. Det er en ekstrem vigtig tid for mange webshops (og fysiske butikker). Der er flere der laver mellem 70 og 80% af deres omsætning i løbet af december. Dette siger lidt om vigtigheden af at godt julesalg. Når julen er overstået og det værste bytte-gave-ræs er overstået kommer så den sidste højtid, eller den første om man vil. Det er naturligvis januarudsalget, hvor man kan finde de gode tilbud.

I “gamle dage” var januarudsalget en form for et månedlangt Black Friday, hvor især alle sidste års modeller og produkter kunne erhverves billigt. Black Friday har naturligvis overtaget en del af af volumen her, hvilket også betyder, at januarudsalget ikke har helt den samme status som tidligere. Ikke desto mindre er det stadig en kæmpe måned i detailhandlen.

For det første er der mange, der er ude efter at finde et godt udsalg. For det andet er der mange der har fået kontanter og gavekort der brænder i lommen, som de gerne vil ud og skyde af. Der er naturligvis også mange, der gerne vil bytte deres julegaver, hvis de skulle være faldet i pris.

Dyrt i markedsføring

Som så meget andet er annoncering mere eller mindre prissat ud fra udbud og efterspørgsel. Hvis der er mange, der gerne vil annoncerer i en periode, så stiger prisen ganske enkelt. Det betyder naturligvis også, at det er rigtig dyrt at annoncere i julemånederne, og priserne kan hurtigt være det dobbelte af i en lavsæson måned.

Hvis man ikke har har et produkt det skal sælges ekstra i denne tid, kan det derfor være en god ide at slukke for budgettet eller skrue ned. I hvert fald hvis man benytter kanaler som Facebook, Google Ads og lignende.