De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Når man starter en virksomhed, så har man automatisk et varemærke, selvom man måske ikke har lavet et logo endnu. Når man har startet sin virksomhed, kan varemærket være navnet på virksomheden, navnet på et produkt eller service, et domænenavn, eller logoet. Når man først for oprettet sit varemærke, kan det bestemt betale sig at få det registreret. Når man registrerer sit varemærke, så beskytter man det fra en masse ting, imens man selv får flere rettigheder. Læs mere om hvad du gør, hvis du oplever en krænkelse af dit varemærke her.

Undgå at andre ”stjæler” dit varemærke

Selvom man måske er den første som kommer op med varemærket, så kan man hurtigt miste rettighederne til det, hvis en anden virksomhed, med vilje eller ved et tilfælde, opretter et varemærke som ligner ens eget og registrere det, inden man selv når det. Hvis man derimod registrerer sit varemærke, så bliver varemærker inde for samme branche anmeldt, hvis de har attributter som minder om ens eget varemærke.   

Sælg licens til virksomheder der vil benytte dit varemærke

Når ens virksomhed når en vis status, så kan der komme bud efter varemærket i forskellige sammenhænge. Det kan være andre virksomheder vil benytte det som en del af et af et af deres projekter. Hvis man vælger at sige ja til sådan et projekt, kan man vælge tage penge for det ved at sælge dem licensen til varemærket. Hvis man derimod ikke har registreret sit varemærke, kan alle bruge varemærket som de har lyst.

Undgå misbrug af varemærket

Når alle virksomheder og privatpersoner har ret til at benytte ens varemærke, kan det hurtigt ende med et misbrug af varemærket. Som sagt så kan alle benytte varemærket som de har lyst, hvis det ikke er registreret, og hvis dette ender i et misbrug af varemærket, kan det skade hele virksomheden og dets image. Dette kan man dog undgå, hvis man registrere sit varemærke.