De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Du har nok hørt udtrykket, at dine bedste ambassadører er dine kunder. Man siger også, at der skal ti gode historier eller en dårlig til at skabe et ry. Vi mennesker har generelt en tendens til at være langt bedre til at fortælle om de dårlige ting, end vi har det til at fortælle de gode. Hvis man har tyve kunder der får en fantastisk behandling, er der kun to af dem der vil dele deres gode historie, hvis man har to kunder der får en dårlig oplevelse er der en stor risiko for at de begge vil dele den.

Vi tror mere på mennesker end budskaber

Det er et problem for mange erhvervsdrivende, da de bliver mere og mere afhængige af, hvad andre siger om dem. Vi kunder tror nemlig langt mere på hvad andre mennesker siger om produktet eller ydelsen, end hvad man kan se i reklamer og lignende. Det må meget gerne være nogen vi kender, men selvom vi ikke kender dem, stoler vi ofte mere på dem end på firmaet selv.

Det betyder, for at vende tilbage til indlæggets begyndelse, at kunderne er de bedste ambassadører, og vi ser da også flere og flere eksempler på, at virksomhederne bruger kundernes udtalelser til at promovere hvad de nu sælger. Man ser også flere eksempler på portaler, der aktivt går ind og bruger brugerbedømmelser til at rate firmaer.

Et eksempelvis på en niche inden for både tandlæger og kørelærer. For tandlæger hedder den Ny Tandlæge, hvor man blandt andet kan finde en portal over tandlæger i København. På denne liste man kan se alle de tandlæger der er tilmeldt tjenesten. Udover at tandlægerne selv kan udfylde deres profiler med specialer og oplysninger, som de mener er vigtige, kan man også se hvad hvordan kunderne bedømmer de pågældende tandlæger.

Indenfor kørekort er der hjemmesiden dumpeprocent.dk, hvor man kan se hvordan de forskellige køreskoler klare sig og hvilke kørelærer som har lavet dumpeprocent.

Hvis man er på jagt efter en ny tandlæge eller det rette sted at tage kørekort, er der nok ikke den store tvivl om, at man gerne vil have en man stoler på, og derfor tjekker mange bedømmelser og omtaler inden man tager den endelige beslutning.