De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Når man som markedsførende virksomhed skal markedsføre sit produkt, kræver det basalt set ikke meget. En platform, et budskab, en målgruppe og så er man egentlig i gang. Men hvis man virkelig vil opnå succes med sin markedsføring, skal kommunikationen bero på dybe indsigter i modtageren af kommunikationen.

Hvem er mine kunder?

Når man som virksomhed entrerer et marked, kræver det grundige markedsundersøgelser, ligesom man også meget gerne skal have en ide om, hvem de enkelte kunder er. Når man som f.eks Stofgiganten er førende på markedet for f.eks velour til håndarbejde, så handler det i høj grad om at vide, hvilken type af mennesker, der har behovet for netop velour.

Når det kommer til håndarbejde vil der være flere måde, hvorpå man kan få indsigter i netop kunderne. Hos Stofgiganten har man et meget aktivt community, som man får indsigter fra via Facebook. Her er mange brugere, som er aktive indenfor håndarbejde, og som selv laver tøj fra metervarer.

De rigtige platforme

Når man så kender sin modtager eller målgruppe, så får man også en indsigt i, hvordan de kommunikerer og hvordan de bruger f.eks internettet. Hos Stofgiganten har man fundet ud af, at mange af brugerne benytter Facebook til at dele og udveksle erfaringer, inspiration og ideer, og ved at være en aktiv del af dem samtale der er på Stofgigantens Facebook-side og de miljøer, der er omkring netop håndarbejde og syning.

Tilpas dig til kundernes behov

Arbejdet med at blive klogere på sin målgruppe og dermed sine kunder er aldrig forbi. Jo mere man ved, des sværere bliver det at optimere yderligere, men én ting er sikkert. Der er altid rum til yderligere optimeringer af både kommunikation, produkt og platform.

Markedsindsigter er uden tvivl en svær ting at erhverve sig, og denne artikel beskriver kun kort, hvilke tanker, man skal gøre sig i arbejdet med at bliver klogere på markedet. Der er alverdens online værktøjer til rådighed for dig, der ønsker at opnå indsigter i netop dit marked. Både Facebook og Google er gode steder at begynde.