De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Flere og flere hjemmesider tilbyder i dag, at man kan skrive sig op til at modtage nyheder på mail. Ved at aflevere sin mail, acceptere man at modtage tilbud og mails fra virksomheden. På de fleste hjemmesider har du mulighed for at deltage i en konkurrence eller få en eller anden gratis ting, i form af en e-bog eller en guide til tips og tricks, hvis du skriver dig på til nyhedsbrev. Mange webshop ejer stiller sig selv spørgsmålet om, om du skal samle e-mail adresser, fra dine besøgende, og spørgsmålet til det, er ganske enkelt, Ja det skal du, og her er et par tips til hvordan du kommer igang.

Det findes mange måder hvorpå du kan indsamle mails til dit nyhedsbrev. Enten kan du bede om lov, til at du må kontakte kunden på mail, hvis de foretager en handel. Du kan også have et simpelt felt på siden, som beder navn og mail på kunden. En anden mulighederne er gennem programmet Sleeknote, som er en popup der dukker op på siden, når en bruger besøger den. Naturebaby, som sælger økologisk babytøj og babyudstyr online, har implementeret denne løsningen og det ser således ud:

Naturebaby nyhedsbrev

På Naturebaby.dk deltager man i lodtrækningen om et gavekort på 500 kr, ved at skrive sig op til nyhedsbrevet. Ligeledes holdes du opdateret omkring nyheder på webshoppen.

Hvilke nyhedsbrev program skal man vælge?

Der findes et hav af forskellige nyhedsbrev programmer, bla. Campaign manager, Mailify og ikke mindst Mailchimp. Sidstnævnte er uden tvivl et af de mest anerkendte programmer Mailchimp er en onlinetjeneste som holder styr på mailadresserne, som kan indstilles til at tilføje til maillisten automatisk og der er mulighed for at oprette og sende nyhedsbreve fra platformen. Løsningen er gratis indtil 2500 modtagere, så det handler bare om at komme i gang med mailchimp. I mailchimp har du mulighed for at en masse indstillinger som blandt andet at splitteste på forskellige typer af indhold og forskellige overskrifter. Her har du mulighed for at teste hvad der virker for din målgruppe og hvilke typer af overskrifter der virker bedst og dermed åbnes oftest.