De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Når det gælder online markedsføring, så er det vigtigt at holde sig løbende opdateret om, hvad der virker, og hvad der ikke virker, for det ændrer sig hele tiden. Disciplinen er således i konstant udvikling, og det kan kræve store ressourcer, hvis du vælger at håndtere din online markedsføring selv.

Ønsker du ikke at bruge for meget tid på det, kan du i stedet vælge at ansætte et bureau som online-insights.dk, der vil kunne skræddersy den helt rigtige løsning til dig. Uanset om du vælger at ansætte et bureau eller klare ærterne selv, så er der en række ting, som du bør tænke over.

Start med at udforme en strategi

Når det gælder online markedsføring, så er det blandt andet vigtigt at have en strategi, der kan danne ramme om dine markedsføringstiltag, så de alle arbejder mod at nå de samme mål. I den forbindelse bør du gøre det klart for dig selv, hvorfor kunderne skal vælge netop din virksomhed.

Det gør du ved at afklare, hvad det er din virksomhed sælger, og hvilken værdi det kan bidrage med til kunderne. Her skal dit budskab først og fremmest handle om, hvorfor din virksomhed er et bedre valg end konkurrenterne.

Optimering af hjemmesiden

Ud over at få en strategi på plads, så gælder det også om at få optimeret din virksomheds hjemmeside. En tydelig online tilstedeværelse er den bedste måde at sikre dig, at dine potentielle kunder ved, at du eksisterer, og hvordan de kommer i kontakt med dig. I den forbindelse bør du blandt andet være opmærksom på indholdet af selve hjemmesiden, og hvordan den rangerer i søgeresultaterne.

Vælg de rigtige sociale medier

Ud over ovenstående bør du også nøje overveje hvilke sociale medier, du bør være til stede på, og hvordan din virksomhed skal præsentere sig. Det er dyrt at annoncere på sociale medier, så det kan ikke betale sig at gå all in på dem alle, men du kommer ikke uden om at profilere dig selv på en eller flere af dem. Hvilke sociale medier du bør vælge, afhænger af hvilken type virksomhed, du driver, og hvilken profil din virksomhed har.

Derudover er det en god idé at undersøge, hvilke platforme dine kunder bruger, da det ikke nytter noget at annoncere steder, hvor dine potentielle kunder ikke er. Det indhold som du herefter lægger op, skal altid være velformuleret, passe til mediet og være relevant for din målgruppe.