De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Popups kan ødelægge dine placeringer og ende med en straf fra Google. Sådan skreve flere af de større SEO sider for et par måneder siden. Men der er mange parameter som spiller ind, og det er langt fra alle popups som påvirker din SEO negativt. I denne artikel kigger vi nærmere på denne udtale og giver dig et overblik over hvad du skal holde øje med hvis du benytter pop-ups.

Der findes mange typer af forskellige popups, så lad os starte med at gennemgå tre af de mest benyttede og give dig best practices for hvordan du bruger dem.

Popups – En popup er typisk et nyt vindue som åbner, og og flytter brugerens fokus til denne. Google hader disse, og i de fleste browser bliver de automatisk blokeret. Generelt set bør du IKKE benytte den form.

Overlays – Et overlay er en popup som sker i samme browservindue, og er hovedsageligt et bare et visuelt element, som overskygger elementer på siden. Ofte en besked eller en advarsel. På desktop er disse, ifølge Google, helt i orden, hvorimod på mobil kan være problemer.

Modals – Modals noget ala Overlays, men her har bruger bare mulighed for at interagere med siden. F.eks. en kontaktformular, opskrivning til nyhedsbreve osv. Generelt er disse er ikke et problem, medmindre det er spam eller andre former for reklame.

Kan man bruge popups?

Du kan godt benytte ovenstående elementer, hvis du bruger dem korrekt. En ting som har en stor betydning rent SEO mæssigt, er timingen af hvornår den enkelte popup bliver vist. Hvis den bliver vist så snart den besøgende lander på siden, kan det ofte være et problem. Men hvis popuppen, i den ene eller anden form, bliver vist når den besøgende er på vej væk fra siden eller har læst forskellige artikler på siden, kan det derimod gavne sidens synlighed. Jo længere tid du holder brugeren på siden, jo mere interaktion og jo bedre placeringer i Google.

Se f.eks. en formueforvalter, Miranova.dk, hvordan de benytter et overlay når den besøgende er på vej væk fra siden her:

miranova.dk