De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Digital markedsføring handler om at bruge digitale kanaler til at fremme eller markedsføre dine produkter eller tjenester. Det indebærer anvendelse af internet markedsføringsteknikker som søgemaskineoptimering (SEO), betalt søgeannoncering, e-mailmarkedsføring, markedsføring på sociale medier og mange andre. 

Hvad er digital markedsføring?

Digital markedsføring er processen med at promovere og sælge produkter eller tjenester via digitale kanaler som f.eks. websteder, e-mails, sociale medier og mobilapps. Det er et bredt begreb, der kan omfatte en række forskellige aktiviteter, men alle typer digital markedsføring bør sigte mod at nå et eller flere af følgende mål:

1. Øge kendskabet til mærket

2. At skabe trafik til websteder eller andre online-ejendomme

3. Øge salget eller kundeemnerne

4. Forbedre kundernes engagement eller loyalitet

Der er mange forskellige måder at nå disse mål på, og der findes ikke en standard tilgang, der passer til alle. Nogle af de mest almindelige digitale markedsførings taktikker omfatter dog følgende:

1. Søgemaskineoptimering (SEO)

2. Pay-per-click-reklamer (PPC)

3. Markedsføring på sociale medier

4. E-mail-markedsføring

5. Display-annoncering

6. Mobil markedsføring 

Hvordan har digital marketing ændret reklamebranchen?

Digital markedsføring har fuldstændig revolutioneret reklamebranchen. Med traditionel reklame skulle virksomheder bruge store summer på plakater, tv- og radioreklamer og andre former for markedsføring for at nå ud til deres målgruppe. Men med fremkomsten af digital markedsføring kan virksomhederne nu målrette deres ønskede målgruppe mere præcist og effektivt via forskellige onlinekanaler. Dette har ført til et betydeligt fald i reklameomkostningerne, og virksomhederne kan nu opnå bedre resultater til en brøkdel af omkostningerne.

Udviklingen indenfor digital marketing har ligeledes skabt en masse nye arbejdspladser ved at nye digitale marketingbureauer er skudt frem, og har skabt en helt ny industri indenfor marketing. Bureauerne kan være store bureauer, der dækker alle aspekterne indenfor markedsføring, eller specialiseret bureauer som Bizon, der primært er specialiseret indenfor digital marketing.

Digital markedsføring udvikler og ændrer sig konstant, så det er svært at sige præcist, hvordan fremtiden for digital markedsføring vil se ud. Men nogle af de tendenser, vi ser, er bl.a:

1. Mere videoindhold

2. Større brug af kunstig intelligens (AI) og maskinlæring

3. Mere brug af chatbots

4. Mere fokus på brugeroplevelse (UX)

5. Fortsat vækst af sociale medier netværk

De økonomiske tendenser inden for digital markedsføring er overvejende positive. Digital markedsføring bliver mere og mere omkostningseffektiv, og virksomhederne oplever bedre resultater end nogensinde før. Derudover skaber udviklingen af nye digitale marketingteknologier mange nye job, og branchen vokser hurtigt. Så det er spændende at følge med i, hvordan digital marketing fremadrettet kommer til at influere vores hverdag.