De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Hvad der er dårlige nyheder for nogen, er ofte gode nyheder for andre, og for os forbrugere er der gode nyheder på vej. Der er nemlig en hård konkurrence på markedet for shampoo, barbergrej og lignende, og denne konkurrence betyder, at priserne bliver lavere, da kæderne har travlt med at komme med de bedste tilbud i jagten på kunder.

Det er ikke voldsomt gode nyheder for producenterne, og det er ikke voldsomt gode nyheder for butikkerne, da de bliver nødt til at sætte deres varer ned, men det er gode nyheder for os forbrugere, der kommer til spare penge på produkter inden for disse områder i de kommende år.

På Sondagsavisen kan man læse at priserne rent faktisk siden 2013 er faldet, hvilket man kan se på Danmarks Statistik, og det skyldes især kæden, der går under navnet Normal, som har været meget aggressive i deres markedsføring og ikke mindst deres prissætning, hvilket eksempelvis har presset priserne i Matas, da de har været nødt til at sænke deres niveau for at være konkurrencedygtige.

Samtidig er supermarkeder også begyndt at få et stadig større udvalg af mærker indenfor shampoo også selv af de mere eksklusive mærker som John Masters, hudpleje, parfumer og meget mere, som tidligere var forbeholdt mere nichepræget butikker, og Normal har fået konkurrencen til at stige endnu mere.

Ikke alle mærker er ramt

Hos Hair247 der er blandt de førende webshops, kan de også mærke konkurrencen er steget. “Selvom vi generelt har nogle rigtig konkurrencedygtige priser, så er det svært at følge med de store kæder, når de ruller sig ud” – siger en talsmand fra butikken.

“Vi har heldigvis en lang række mærker som eksempelvis Kevin Murphy, der ikke er til salg i de butikker, og her holder priserne sig på et mere stabilt niveau, da kunderne stadig gerne vil betale for kvalitet frem for bare at gå efter de laveste priser”.

Matas bør se sig over skulderen 

Til søndagsavisen udtaler detailekspert Flemming Birch, at han vil anbefale at Matas kigger sig over skulderen, hvis de ikke pludselig skal blive sat af af Normal. Mange er vokset op med Matas og er rimelig loyale, men sådan er de yngre forbrugere ikke nødvendig, og der er her fremtiden ligger.

Matas (og Hair247 for den sags skyld), har dog den fordel at de sælger online, hvor en stor del af vores køb bliver foretaget, og dette er altså ikke en vogn Normal er hoppet på – endnu.