De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Selvom danskerne i mange år har brokket sig højlydt over telemarketing, er det stadig et af de mest effektive marketingværktøjer. Tricket er at bruge telemarketing rigtigt, så du skaber værdi for både dig og dine kunder i stedet for at have fokus på profitmaksimering.

Vores forbrug styrer nemlig mere og mere i retning af værdifulde relationer, og det bliver mere og mere essentielt for virksomheder at kunne tilbyde andet end blot billige varer.

Telemarketing giver dig indblik

Et af de steder, hvor telemarketing er allermest nyttigt, er til kundeundersøgelser. For at skabe det bedst mulige produkt og give dine kunder den bedste oplevelse, er det essentielt, at du kender kunderne. Derfor skal du investere tid og energi i at lytte til dine kunder. Du kan ikke opfylde alles ønsker, men ofte vil du få en meget stærk fornemmelse af, hvad dine kunder ønsker fra dig.

Når du giver dem det, er der langt større chance for, at de handler ved dig næste gang. Kundeloyaliteten er nemlig udfordret, og det handler om at give dine kunder en grund til at handle ved dig. I modsætning til tidligere handler det i dag langt mindre om pris og kvalitet og langt mere om følelser. Det er essentielt, at dine kunder føler sig værdsat. Det kan du for eksempel sikre ved at yde personlig og grundig service hver gang.

Sådan laver du god telemarketing

Pointen er, at du skal lære din kunder at kende. Alligevel kan det være en god idé at udlicitere din telemarketing til professionelle. For det første har et andet firma flere ressourcer til at klare opgaven, end hvis du skal sætte dine egne medarbejdere til det. For det andet har de stor erfaring med telemarketing. Det sikrer dig gode resultater, samtidig med at dine kunder får den bedste oplevelse. Der er nemlig ikke noget som dårlig telemarketing, der kan skræmme kunder væk.

Derfor er det også vigtigt, at du vælger din samarbejdspartner med omhu. Medarbejderne skal være professionelle, og de skal være opsat på at nå dine mål. Omvendt er det også ekstremt vigtigt, at du lytter til virksomheden, som er eksperter i telemarketing. Med en god kombination af jeres ekspertiser og løbende dialog kan du få forrygende resultater fra telemarketing.