De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indholdet sponsoreret."

Hvis du arbejder inden for marketing, er du ganske givet også stødt på affiliate marketing, Men hvad dækker det egentlig over, og hvordan kan du få gavn af at være en ekspert inden for området. Det vil vi forsøge at svare på i dette indlæg og derudover klæde dig på til, hvordan du selv kan skabe dig en mindre forretning med digital marketing og promotion på nettet, hvor du sipper for alt besværet med at købe varer hjem fra udlandet, sende dem til danske kunder og risikere at skulle tage varer tilbage eller afskrive udløbne varer.

Med affiliate slipper du som sagt for alt besværet – eller det, som nogle anser for besvær. Andre åbner en webshop netop for at få mulighed for at se, hvor mange varer de kan sælge, og hvor de kan få lov til at sende varer til deres kunder. Hvis du eksempelvis åbner en hjemmeside, hvor du skriver om den bedste a-kasse, kan du begynde at rangere på diverse søgeord på Google, som kunder søger efter, når de skal finde deres nye bedste a-kasse.
Men hvorfor er der penge i sådan noget, spørger du måske. Well, det er fordi, når brugere søger efter et produkt, de virkelig har brug for, vil virksomhederne – i dette tilfælde a-kasser – betale for hver kunde du sender i deres retning.

Så når en bruger på din hjemmeside omhandlende den bedste a-kasse klikker på et link til given a-kasse, tjener du x-antal kroner, hvis den samme person vælger at blive medlem i den pågældende organisation. Her har virksomheden fået en ny kunde, og derfor har de råd til at betale dig for at have henvist kunden til dem. Hvis du efterfølgende sammenligner en række forskellige organisationer, får du en større sandsynlighed for at en bruger blive kunde et sted. Det er virkeligheden winwin.